معمولاً صنایع خودرو و نیز شرکت های حمل و نقل خرید باتری خودرو ناوگان خودرویی خود را به صورت عمده انجام می دهند. در چنین مواقعی مهم است که چطور از باتری های خریداری شده در انبار خود نگهداری و مراقبت های لازم را به عمل آورند، تا باتری ها آسیب نبینند. در این مقاله قصد داریم نکاتی مهم در مورد انبارش باتری خودرو به صورت صحیح و اصولی را بیان کنیم که توجه به آنها می تواند خسارت های احتمالی را به حداقل برساند.

نکات مکان مناسب انبارش باتری خودرو

۱.باتری های خودرو باید در هوای خنک نگهداری شوند. دمای مناسب و بهینه برای نگهداری باتری خودرو 15 درجه سانتیگراد می باشد. توجه داشته باشید که فرآیندهای الکتروشیمیایی در باتری در دماهای پایین کندتر و در دماهای بالا سریعتر انجام می گیرند، این بدین معناست که در دماهای بالا خوردگی و سولفاته بستن قطب های باتری سریعتر رخ می دهد و عمر باتری کم می شود.

٢.محل انبارش باتری خودرو بایستی خشک باشد. رطوبت هوا در صورت تراکم بر روی باتری نشتی های کوچک بین قطب های مثبت و منفی ایجاد کرده و باعث تخلیه ی شارژ باتری می گردد.

٣.محل نگهداری باتری باید به طرزی اصولی تهویه شود.

٤.محل انبارش باتری باید امکانات مناسب جهت شارژ باتری ها را داشته باشد.

٥.هرگز باتری ها را در معرض نور خورشید قرار ندهید. تابش مستقیم آفتاب موجب تخریب باتری ها می شود.

٦.در هر انباری استعمال دخانیات و روشن کردن آتش حادثه آفرین و ممنوع است. انبار باتری هم از این قاعده مستثنی نیست.

 

نکات شارژ باتری های انبار شده

7. توجه داشته باشید که عدم توجه به نکات مربوط به دمای هوای محیط می تواند منجر به وضعیت تخلیه عمیق در باتری ها شود که آسیبی غیرقابل جبران به حساب می رود. لذا مهم ترین اصل در نگهداری اصولی و صحیح از باتری ها دمای هواست.

8. انبارش باتری ها باید در صورت شارژ کامل صورت گیرد. هرگز باتری نیمه  شارژ یا خالی از شارژ را انبار نکنید. برای شارژ کامل باید باتری را تا ولتاژی بین ٧/۱٢ ولت تا ٨/۱٢ ولت شارژ نمود.

9. بررسی دوره ای شارژ باتری ها باید هر ٤٥ روز یک بار صورت گیرد. اگر ولتاژ باتری ای کمتر از ٤/۱٢ ولت بود، باید تحت شارژ مجدد تا ۱۰۰% قرار بگیرد.

10. برای شارژ مجدد باتری ها باید از یک شارژر مخصوص که شامل حالت نگهداری است استفاده کنید، زیرا در غیر این صورت خطر شارژ بیش از حد باتری و آسیب دائمی به آن وجود دارد.

 

نکاتی در مورد نحوه چینش باتری ها در انبار

11. بهترین روش چینش باتری ها در انبار، چیدمان آجری می باشد. در این روش فشار روی باتری های زیرین کمتر بوده و از آسیب به باتری های لایه های زیرین به علت فشار و وزن باتری های لایه های بالایی جلوگیری می شود. همچنین در این روش کارتن باتری ها آسیب نمی بینند.

12. چیدن بیش از ٤ یا نهایتاً ٥ باتری روی هم بسته به نوع باتری و اندازه قالب آن توصیه نمی شود؛ چرا که چیدن بیش از این تعداد بر روی هم بر باتری های زیرین فشار بیش از حل وارد می کند.

13. چینش باتری ها به صورت معمولی روی هم روش مناسبی نیست، چون به آنها فشار مستقیم وارد می کند و باعث آسیب به صفحات باتری می شود. لذا در صورتی که فضای کافی برای چینش آجری ندارید و می خواهید آنها را به صورت عمودی روی هم بچینید، چیدمان را تا حداکثر ٥ ردیف ادامه دهید.

14. سعی کنید ترتیب چیدمان را بر اساس تاریخ انجام دهید. قدیمی ترین باتری ها همیشه باید در ردیف های جلو و در دسترس باشند تا برای استفاده در اولویت قرار گیرند.

15. اگر تعداد زیادی باتری را سفارش دهید، این امکان وجود دارد که باتری ها به صورت پالت به شما تحویل داده شود. روش چیدن تعداد باتری های بسته بندی شده در هر پالت در هر کارخانه متفاوت است و بستگی به قالب باتری ها و نوع پالت مصرفی در کارخانه ها دارد.

16. تعداد باتری های موجود در هر پالت معمولاً به صورت زیر می باشد :

پالت های قالب L3 ( باتری های ٦٦ و ٧٤ آمپر ) : ٥٤ عدد باتری شامل ٣ ردیف ۱٨ تایی

پالت های قالب L2 ( باتری های ٥٥ و٦۰ و ٧۰ آمپر ) : ٦۰ عدد باتری شامل ٣ ردیف ٢۰ تایی

17. پالت ها را در کارخانه با لیفتراک و یا به صورت مکانیزه جابه جا می کنند، زیرا صفحات باتری ها بسیار حساس است. بسیار دیده شده که در انبارها افراد باتری ها را پرتاب می کنند. تحت هیچ شرایطی و به هیچ عنوان ، حتی از فواصل کم ، باتری ها را پرتاب نکنید.

جمع بندی

با رعاین نکات فوق می توانید باتری های خودرویی خریداری شده را به بهترین شکل انبار کنید و از آنها استفاده کنید.